COBIAX | ProSiebenSat.1 New Campus
2023

ProSiebenSat.1 New Campus

Duurzaamheid op zijn best: LEED-certificering in goud

Land projectDuitsland

Locatie projectUnterföhring

Bouwheer Deutsche Anlagen-Leasing

Architect Vielmo Architekten GmbH

Structureel ingenieurBollinger und Grohmann GmbH

BouwbedrijfRiedel Bau

Cobiax is aan boord: het grote project van ProSiebenSat.1 Media SE, het gebouwencomplex “New Campus”, is sterk gericht op duurzaamheid en krijgt een LEED-certificering in goud.

Het nieuwe gebouw is verdeeld in twee bouwfasen, waarvan de eerste naar verwachting in de zomer van 2021 zal worden voltooid. Sectie B gaat pas van start als alle medewerkers naar hun nieuwe kantoor zijn verhuisd. Volgens de huidige planning zullen de bouwwerkzaamheden tot 2023 duren. Het nieuwe gebouw zal ongeveer 85.000 vierkante meter aan kantoorruimte, een computercentrum en studio’s omvatten op het terrein tussen de S-Bahn en de Dieselstraße, dat ruim 26.000 vierkante meter groot is. De vier verdiepingen tellende gebouwen, die allen vier verdiepingen hoog zijn, zullen worden voorzien van moderne faciliteiten. Flexibele vergaderzalen, aantrekkelijke ruimtes voor evenementen en moderne lounges en recreatieruimtes zijn gepland.

Binnenplaats met landschapsplaatje

7 verbindingsbruggen tussen de bouwdelen

Langs de noordvleugel zal een brug lopen, waarvan de takken naar de zuidvleugel alle delen van het gebouw via de kortste route met elkaar zullen verbinden. Er zijn ook plannen voor een grote interne “piazza” met een cafetaria en een aangelegd plateau, dat zal dienen als centrale ontmoetingsplaats voor de medewerkers.

Een bijzonderheid in constructief opzicht moet hier worden vermeld: delen van het gebouw zullen dienen als “kooi van Faraday”, die ontstaat door het lassen van de stalen matten in de plafonds van het gebouw. Deze constructie schermt het gebouw af van allerlei soorten signalen en zorgt zo voor een extreem lage storingsoverdracht.

Alleen al in de 1e bouwfase worden Cobiax-SL holtevormers gebruikt op een oppervlakte van 12.500 vierkante meter. Dit maakt 900 m3 beton overbodig en bespaart het milieu een CO2-belasting van 189 ton. Bovendien zullen minder betonmixers naar de bouwplaats hoeven te rijden. Minder verkeer op de bouwplaats is altijd in het belang van de aannemer en niet in de laatste plaats van de stad: vrachtwagens die niet rijden verbruiken geen brandstof.

"Nieuw Midden" Unterföhring

Ontmoetingsplaats

Feiten en cijfers:

Duurzaamheid: LEED v4-certificering in goud
Oppervlakte holtevormers (1e bouwfase): 12.500 m2
Vloeroppervlakte: 26.444 m2
Bruikbare vloeroppervlakte: 84.375 m2
Banen: 1.700
Hoogtepunten: Zichtbaar en openbaar toegangsgebied met Open Academy, binnenplaats met landschapsplateau, personeel dat tot 1.400 maaltijden verzorgt, cafetaria op de eerste verdieping met groot buitenterras, 4 studio’s met de nieuwste productie- en uitzendtechniek, moderne conferentieruimten met ruime foyer en projectruimtes, 7 verbindingsbruggen tussen de bouwdelen, 14 tuin- en dakterrassen

Beelden 1 en 2: © ProSiebenSat.1 | Beeld 3: © ARGE Kohlbecker Vielmo / ProSiebenSat.1

Toegepaste productlijn

Cobiax SL

De modulaire productlijn voor internationaal gebruik dankzij de technologie van de halve schalen. Deze productlijn laat efficiënt transport en een eenvoudige montage toe.

Lees meer.

Meer projecten

2024

Hertipark

Brunnen

Op het voormalige industrieterrein wordt een service- en logistiek gebouw gebouwd als een moderne bovenbouw met een breed scala aan gebruiksmogelijkheden.

Lees meer.
2023

Hafenpark Quartier Zuid

Frankfurt am Main

Direct aan de rivier de Main, naast het nieuwe hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank, wordt het “Hafenpark Quartier” ontwikkeld in het Eastend district van Frankfurt. Cobiax wordt ingeschakeld voor de bouw van de torens, die enkele honderden appartementen zullen bevatten.

Lees meer.
2023

QH Track – Quartier Heidestrasse

Berlijn

100.000 m2 kantoorruimte uitgebreid met Cobiax

Lees meer.
2022

Bejaardencentrum Mathysweg

Zürich

Het bejaardencentrum aan de Mathysweg wordt verbouwd en wordt een open huis met uitstraling en centrumkarakter voor 121 bewoners.

Lees meer.
2022

Aller-Weser-Klinik

Verden

Cobiax verhoogt de duurzaamheid van een ziekenhuisuitbreiding.

Lees meer.
2022

Stadstuin Hamburg

Hamburg

Duurzame stedelijke ontwikkeling met Cobiax: Een voormalige schuilkelder is alles in één: oorlogsmonument, plaats van creativiteit en evenementenlocatie. En nu ook een stadstuin.

Lees meer.
2022

Museum Reinhard Ernst

Wiesbaden

Op een centrale locatie in het centrum van de stad wordt een museum voor abstracte kunst gebouwd.

Lees meer.
2022

Lobster hoofdkwartier

Tutzing

Cobiaxing in Tutzing: Het nieuwe hoofdkantoor van het IT-bedrijf

Lees meer.
2021

Kinderdagverblijf Wildburg

Vallendar

De bouw van een kinderdagverblijf als split-level type zorgt voor een compacte en economische constructie.

Lees meer.
2021

Stadhuis Bruchköbel

Bruchköbel

Deze ruimtes vereisen hoge overspanningen en lichtgewicht Cobiax-vloeren zorgen hiervoor. #widerscopes

Lees meer.
2021

Hotel Includio

Regensburg

Het Johanniter Hotel is het eerste inclusiehotel van Regensburg. Een hotel voor iedereen – comfortabel en zonder barrières.

Lees meer.
2021

Uri-kantonale Bank

Altdorf

Het nieuwe gebouw in Altdorf brengt een dienstgebouw direct aan het kantonale station dat nieuw is voor het kanton Uri.

Lees meer.

Nieuws

Alle nieuwigheden uit de bouwwereld

Leiderschap

Ledere baanbrekende ontwikkeling komt er door visionairs die theoretische mogelijkheden ombouwen tot betrouwbare technologie. En sterke mensen die de kracht hebben om de grenzen van het onmogelijke om te buigen.

Jörg Tilmes

Zaakvoerder

Volkmar Wanninger

Zaakvoerder

Georg Miedzik

Zaakvoerder
Bredere visies als verplichting
Cobiax is meer dan een merk. Het motto „Bredere visies“ gaat verder dan de mogelijkheden die moderne vloertechnologieën bieden. Het is een principe van meer speelruimte voor mensen in de gebouwen waarin ze leven en werken.
Lees meer

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Hier kan u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Cobiax nieuwsbrief.

Deel van iets groter worden?

Jobs en carrièremogelijkheden bij de innovatiekampioen.

Vacatures