COBIAX | ProSiebenSat.1 New Campus
2023

ProSiebenSat.1 New Campus

Duurzaamheid op zijn best: LEED-certificering in goud

Land projectDuitsland

Locatie projectUnterföhring

Bouwheer Deutsche Anlagen-Leasing

Architect Vielmo Architekten GmbH

Structureel ingenieurBollinger und Grohmann GmbH

BouwbedrijfRiedel Bau

Cobiax is aan boord: het grote project van ProSiebenSat.1 Media SE, het gebouwencomplex “New Campus”, is sterk gericht op duurzaamheid en krijgt een LEED-certificering in goud.

Het nieuwe gebouw is verdeeld in twee bouwfasen, waarvan de eerste naar verwachting in de zomer van 2021 zal worden voltooid. Sectie B gaat pas van start als alle medewerkers naar hun nieuwe kantoor zijn verhuisd. Volgens de huidige planning zullen de bouwwerkzaamheden tot 2023 duren. Het nieuwe gebouw zal ongeveer 85.000 vierkante meter aan kantoorruimte, een computercentrum en studio’s omvatten op het terrein tussen de S-Bahn en de Dieselstraße, dat ruim 26.000 vierkante meter groot is. De vier verdiepingen tellende gebouwen, die allen vier verdiepingen hoog zijn, zullen worden voorzien van moderne faciliteiten. Flexibele vergaderzalen, aantrekkelijke ruimtes voor evenementen en moderne lounges en recreatieruimtes zijn gepland.

Binnenplaats met landschapsplaatje

7 verbindingsbruggen tussen de bouwdelen

Langs de noordvleugel zal een brug lopen, waarvan de takken naar de zuidvleugel alle delen van het gebouw via de kortste route met elkaar zullen verbinden. Er zijn ook plannen voor een grote interne “piazza” met een cafetaria en een aangelegd plateau, dat zal dienen als centrale ontmoetingsplaats voor de medewerkers.

Een bijzonderheid in constructief opzicht moet hier worden vermeld: delen van het gebouw zullen dienen als “kooi van Faraday”, die ontstaat door het lassen van de stalen matten in de plafonds van het gebouw. Deze constructie schermt het gebouw af van allerlei soorten signalen en zorgt zo voor een extreem lage storingsoverdracht.

Alleen al in de 1e bouwfase worden Cobiax-SL holtevormers gebruikt op een oppervlakte van 12.500 vierkante meter. Dit maakt 900 m3 beton overbodig en bespaart het milieu een CO2-belasting van 189 ton. Bovendien zullen minder betonmixers naar de bouwplaats hoeven te rijden. Minder verkeer op de bouwplaats is altijd in het belang van de aannemer en niet in de laatste plaats van de stad: vrachtwagens die niet rijden verbruiken geen brandstof.

"Nieuw Midden" Unterföhring

Ontmoetingsplaats

Feiten en cijfers:

Duurzaamheid: LEED v4-certificering in goud
Oppervlakte holtevormers (1e bouwfase): 12.500 m2
Vloeroppervlakte: 26.444 m2
Bruikbare vloeroppervlakte: 84.375 m2
Banen: 1.700
Hoogtepunten: Zichtbaar en openbaar toegangsgebied met Open Academy, binnenplaats met landschapsplateau, personeel dat tot 1.400 maaltijden verzorgt, cafetaria op de eerste verdieping met groot buitenterras, 4 studio’s met de nieuwste productie- en uitzendtechniek, moderne conferentieruimten met ruime foyer en projectruimtes, 7 verbindingsbruggen tussen de bouwdelen, 14 tuin- en dakterrassen

Beelden 1 en 2: © ProSiebenSat.1 | Beeld 3: © ARGE Kohlbecker Vielmo / ProSiebenSat.1

Toegepaste productlijn

Cobiax SL

De modulaire productlijn voor internationaal gebruik dankzij de technologie van de halve schalen. Deze productlijn laat efficiënt transport en een eenvoudige montage toe.

Lees meer.

Meer projecten

2024

MTW aan de Universiteit van Ulm

Ulm

In een nieuw onderzoeksgebouw van 73 miljoen euro en met 5000 m2 vloeroppervlakte zullen onderzoekers uit de geneeskunde en de natuurwetenschappen vanaf 2024 hun expertise kunnen bundelen.

Lees meer.
2024

Basisschool Senftenauerstraße

München

Een moderne basisschool voor leerlingen van zes klassen wordt gebouwd met duurzame Cobiax holtevormer technologie.

Lees meer.
2024

Opvallend gebouw in het centrum van Athene

Athene

Woongebouw van acht verdiepingen met een breed scala aan winkels op de begane grond.

Lees meer.
2024

Hertipark

Brunnen

Op het voormalige industrieterrein wordt een service- en logistiek gebouw gebouwd als een moderne bovenbouw met een breed scala aan gebruiksmogelijkheden.

Lees meer.
2023

Audimax Universiteit van Heidelberg

Heidelberg

In het midden van de campus, open aan alle kanten en duurzaam gebouwd met Cobiax.

Lees meer.
2023

Administratiegebouw voor de Duitse Bundestag

Berlijn

In Berlijn wordt een administratiegebouw voor de Bondsdag gebouwd. Veel glas vergt weinig gewicht. Cobiax was de logische keuze.

Lees meer.
2023

Nieuw hoofdkantoor Raiffeisenbank

Savosa

State-of-the-art duurzaamheidscriteria door Minergie-Eco certificering.

Lees meer.
2023

Tbilisi Medisch Centrum

Tbilisi

Het multifunctionele centrum is een groot complex project en omvat, naast het ziekenhuisgebouw, een expositiehal, een bibliotheek en een café.

Lees meer.
2023

Appartementsgebouwen met ondergrondse parkeergarage

Esslingen

Nog een perfecte match tussen architectuur en Cobiax: de karakteristieke, brede uitkragende balkons konden alleen efficiënt worden gerealiseerd dankzij de gewichtsreductie van de Cobiax holtevormers.

Lees meer.
2023

Tentoonstellingsruimte 5

Frankfurt am Main

Conferentiediensten opmerkelijk verbeterd – in een metalen jurk

Lees meer.
2023

Hafenpark Quartier Zuid

Frankfurt am Main

Direct aan de rivier de Main, naast het nieuwe hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank, wordt het “Hafenpark Quartier” ontwikkeld in het Eastend district van Frankfurt. Cobiax wordt ingeschakeld voor de bouw van de torens, die enkele honderden appartementen zullen bevatten.

Lees meer.
2023

Nieuw kantoorgebouw van de firma Geiger

Kaltental

Duurzamer bouwen in het nieuwe hoofdkantoor.

Lees meer.

Nieuws

Alle nieuwigheden uit de bouwwereld
Bredere visies als verplichting
Cobiax is meer dan een merk. Het motto „Bredere visies“ gaat verder dan de mogelijkheden die moderne vloertechnologieën bieden. Het is een principe van meer speelruimte voor mensen in de gebouwen waarin ze leven en werken.
Lees meer

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Hier kan u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Cobiax nieuwsbrief.

Deel van iets groter worden?

Jobs en carrièremogelijkheden bij de innovatiekampioen.

Vacatures