juli 30, 2021

Oud kapitaal – nieuw product

De Cobiax CLS is onlangs goedgekeurd en wij presenteren ons eerste CLS-project in Duitsland.

Het gebouw “Südspitze” staat voor een ecologische en duurzame bouwwijze, grondstofbesparend en toekomstgericht met een hoog comfortniveau voor de toekomstige gebruikers. Verantwoorde winning van hulpbronnen, flexibiliteit en converteerbaarheid, thermo-akoestisch comfort, alsmede een hoge mate van veiligheid en toegankelijkheid zijn slechts enkele van de hoekstenen van dit type gebouw. Het ecologische concept voor het project omvat het gebruik van de Cobiax holtevormers technologie, die aansluit bij een ecologische en duurzame manier van bouwen en wonen.

Het 5 verdiepingen tellende gebouw is het eerste in Duitsland waar Cobiax CLS is geïnstalleerd. De CLS-productlijn heeft pas onlangs wettelijke goedkeuring gekregen. Dit betekende dat niets het gebruik van de nieuwste Cobiax-ontwikkeling in de weg stond bij het door het architectenbureau Piotrowski geplande project. De vloeren, voorzien van Bamtec rolwapening, zijn 28 cm dik. Dankzij de CLS-160 installatie-elementen is de constructie nu veel lichter dan bij het massieve ontwerp. Het is de bedoeling dat de ruwbouw tegen de zomer van 2022 klaar is.

Het Cobiax-team.

Projectgegevens en -weergave

Een prachtig gezicht. De pas goedgekeurde CLS in gebruik in Duitsland.

Beelden: © Heinze Cobiax Deutschland GmbH

Nieuws

Alle nieuwigheden uit de bouwwereld
Bredere visies als verplichting
Cobiax is meer dan een merk. Het motto „Bredere visies“ gaat verder dan de mogelijkheden die moderne vloertechnologieën bieden. Het is een principe van meer speelruimte voor mensen in de gebouwen waarin ze leven en werken.
Lees meer

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Hier kan u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Cobiax nieuwsbrief.

Deel van iets groter worden?

Jobs en carrièremogelijkheden bij de innovatiekampioen.

Vacatures