juli 15, 2021

CLS heeft zijn EPD

Het Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU) heeft haar EPD (Environmental Product Declaration) voor de CLS-productlijn gepubliceerd.

Een EPD beschrijft bouwmaterialen, bouwproducten of bouwcomponenten op basis van hun milieueffecten gebaseerd op levenscyclusbeoordelingen, alsook hun functionele en technische eigenschappen. Deze kwantitatieve, objectieve en geverifieerde informatie heeft betrekking op de gehele levenscyclus van het bouwproduct. EPD’s vormen daarom een belangrijke basis voor de duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen.

Voordat het EPD door de IBU wordt gepubliceerd, wordt het door onafhankelijke derden gecontroleerd en geverifieerd op volledigheid, plausibiliteit en conformiteit met de normen. EPD’s met hun kwantitatieve verklaringen over de milieuprestaties van bouwproducten zijn gericht op veel stakeholders: planners, architecten, bouwbedrijven, investeerders, facility managers en natuurlijk bedrijven die betrokken zijn bij de waardeketen van grondstoffen tot het gebouw met productie en diensten.

Cobiax zet zich hoe dan ook in voor de duurzame bouw van gebouwen, dus deze publicatie is bijzonder belangrijk voor ons, vooral voor onze nieuwe CLS-productlijn.

U vindt hier veel informatie over Cobiax en duurzaamheid:

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

U kunt het EPD-document downloaden (voorlopig alleen in het duits, een engelse vertaling zal spoedig volgen):

Naar de downloadpagina

Of als u rechtstreeks met ons wilt praten over de CLS, de levenscyclusanalyse, de DiBT-goedkeuring of over het product in het algemeen, gebruik dan een van de vele manieren om in contact te komen. Wij geven u graag advies.

Contact

Het Cobiax-team.


Beeld: © Heinze Cobiax Deutschland GmbH

Nieuws

Alle nieuwigheden uit de bouwwereld
Bredere visies als verplichting
Cobiax is meer dan een merk. Het motto „Bredere visies“ gaat verder dan de mogelijkheden die moderne vloertechnologieën bieden. Het is een principe van meer speelruimte voor mensen in de gebouwen waarin ze leven en werken.
Lees meer

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Hier kan u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Cobiax nieuwsbrief.

Deel van iets groter worden?

Jobs en carrièremogelijkheden bij de innovatiekampioen.

Vacatures